Φτιάξτε τη δική σας χειροποίητη κορνίζα

by - Μαρτίου 14, 2018

Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο και διασκεδαστικό να φτιάξετε μια δική σας κορνίζα! Εκεί θα κρεμάσετε φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων και μερικά σημειωματάκια τους! 

Εγώ, τη δική μου κορνίζα τη χάρηκα πάρα πολύ! Τη χάρηκα για ένα σωρό λόγους αλλά πιο πολύ χάρηκα που ένα υλικό (απλό και φτηνό όπως η κορνίζα)  μπορεί να πάρει άπειρες μορφές! 

Τα υλικά που χρειάστηκα γι αυτή την κορνίζα είναι:

✔ Μια παλιά κορνίζα ΙΚΕΑ η οποία στο παρελθόν έχει εξυπηρετήσει και χρέη κουκλοθέατρου
✔ Χαρτόνι λευκό και χαρτόνι σε ασπρόμαυρο μοτίβο
✔ Σπάγκο
✔ 4 καρφάκια για ξύλο
✔ Μανταλάκια

Η συγκεκριμένη κορνίζα επειδή είχε χρησιμοποιηθεί ξανά και σαν κουκλοθέατρο, έπρεπε να τριφτεί για να φύγουν οι κόλλες και να ξανά βαφτεί. Χρησιμοποίησα μαύρο ακρυλικό χρώμα. Δεν πέρασα βερνίκι. Βγήκε λίγο αγριωπό αλλά ήταν μια χαρά! 

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει πως πέρασα το σπάγκο μέσα στα καρφάκια. Πρώτα πέρασα το σπάγκο στα καρφάκια και μετά τα κάρφωσα στα εσωτερικά πλαϊνά  της κορνίζας. 


Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!


Για πλάτη στην κορνίζα έβαλα ένα λευκό χαρτόνι κάνσον. Προσπάθησα να βάψω την πλάτη της κορνίζας που ήδη υπήρχε, αλλά δεν κατάφερα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, έτσι χρησιμοποίησα το χαρτόνι. Τέλος, πέρασα με ασπρόμαυρο μοτίβο το μαύρο πλαίσιο της κορνίζας!

Φυσικά το καλύτερο απ' όλα ήταν που κρεμάσαμε τις φωτογραφίες! Εδώ να σημειώσω ότι οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τα ίδια τα παιδιά εξού και τα κομμένα κεφάλια, αλλά παρόλα αυτά τις θεωρώ πολύ πετυχημένες! 


Στο πάνω σκοινί κρεμάστηκαν οι φωτογραφίες και στο κάτω μικρά σημειώματα που κατά καιρούς μου δίνουν τα παιδιά! 
Λατρεύω το χαρτάκι που με έχουν ζωγραφίσει και το μαλλί μου πετάει σαν το νερό που βγάζει η φάλαινα!!!


Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!Μεταμορφώστε-μια-παλιά-κορνίζα!Αν λοιπόν σας βρίσκεται καμιά παλιά κορνίζα που την έχετε για πέταμα.... απλά ξανά σκεφτείτε το!! 


Καλησπέρες από το νότο!! 

You May Also Like

2 Comments

  1. Ρε τι ωραιες ιδέες εχετε εκεί στο νοτο!! Για να δω αν εχω καμια κορνιζα ξεμπαρκη!! Μπραβο κοριτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν είναι κρίμα αυτά τα όμορφα σημειωματάκια να είναι πεταμένα από δω κι από κει;;;;

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: